“Un bărbat care poartă costum trebuie să arate important” - N. Cerruti

Cerruti a creat costumele purtate de Jack Nicholson în filmul “Vrăjitoarele din Eastwick” (1987), de Julia Roberts şi Richard Gere în “Pretty Woman” (1990) şi de Tom Hanks şi Denzel Washington în “Philadelphia” (1993).

În 1950, la doar 20 de ani, Nino Cerruti a preluat controlul asupra fabricilor de textile ale familiei sale din Biella, Italia. El a transformat afacerea de familie şi a devenit un model pentru multe alte companii italiene producătoare de textile.

Cerruti era mai degrabă înclinat spre modă decât spre fabricarea de materiale.

Prima sa gamă de haine pentru bărbați, Hitman, lansată în 1957, a fost considerată la acea vreme o revoluție în domeniul vestimentației masculine.

În 1967 a deschis primul boutique Cerruti 1881 la Paris, pe rue Royale, aproape de Place de la Madeleine. Ulterior, au mai fost deschise boutique-uri în Londra, Milano, Tokyo, München şi New York, iar Lanificio Cerruti, divizia producătoare de textile, a rămas în Biella.

De-a lungul timpului, Cerruti a fost profesorul lui Giorgio Armani, care şi-a început cariera ca designer pentru el în anii 1960.

Adriana Mulassano a scris în The Who’s Who of Italian Fashion, în 1979, că Cerruti, cunoscut şi ca “nebunul modei”, este de fapt un geniu avantgardist: “Printre cei care lucrează pentru el (şi probabil nu numai) sunt unii care ar putea încă să mai creadă că e nebun. Probabil că asta e soarta avantgardiştilor, să fie mereu neînțeleşi”.

În Septembrie 1987, Cerruti a declarat pentru Esquire: “Îmi place să-mi văd afacerea ca pe o versiune modernă a atelierelor de meşteşugari de acum câteva secole. E important să ştii fiecare verigă din lanț. Eu mă consider foarte aproape de teoria design-ului industrial: folosesc tehnologii moderne pentru a atinge piața. E o provocare foarte modernă: armonizarea continuă între lumea rațională sau ştiințifică şi lumea emoțională sau artistică”.